- Her öğünde 4 ana besin grubundan (et-kurubaklagil, süt-yoğurt, sebze, ekmek) uygun miktarda tüketin.
- Öğünlerinizi aksatmayın.
- Her gün en az 30 dakika düzenli fiziksel aktivite yapın.
- Sıvı yağ kullanarak kalp sağlığınızı koruyun (1 kilogram malzemeye 3-4 yemek kaşığı).
- Mevsimine uygun taze sebze ve meyve tüketin.
- Kemik sağlığınız için kalsiyum alımına dikkat edin.
- Kansızlığı önlemek için demir tüketimine dikkat edin.
- Beyaz ekmek gibi rafine tahıl ürünleri yerine kepekli olanları tercih edin.
- Daha az tuz tüketin.
- Sağlıklı yemek hazırlama ve pişirme yöntemlerini uygulayın
10 Temmuz 2013 Çarşamba
Sağlıklı Beslenmenin 10 Altın Kuralı
Posted on 03:24 by fearl
| No comments
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder