10 Temmuz 2013 Çarşamba

Sağlıklı Beslenmenin 10 Altın Kuralı



  1. Her öğünde 4 ana besin grubundan (et-kurubaklagil, süt-yoğurt, sebze, ekmek) uygun miktarda tüketin.
  2. Öğünlerinizi aksatmayın.
  3. Her gün en az 30 dakika düzenli fiziksel aktivite yapın.
  4. Sıvı yağ kullanarak kalp sağlığınızı koruyun (1 kilogram malzemeye 3-4 yemek kaşığı).
  5. Mevsimine uygun taze sebze ve meyve tüketin.
  6. Kemik sağlığınız için kalsiyum alımına dikkat edin.
  7. Kansızlığı önlemek için demir tüketimine dikkat edin.
  8. Beyaz ekmek gibi rafine tahıl ürünleri yerine kepekli olanları tercih edin.
  9. Daha az tuz tüketin.
  10. Sağlıklı yemek hazırlama ve pişirme yöntemlerini uygulayın
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder