26 Haziran 2013 Çarşamba

Kanser Riskini Azaltan ve Arttıran Faktörler

Arttıran Faktörler:

  1. Sigara içimi
  2. Yüksek hızda bakteri ve virüs enfeksiyonu
  3. Yüksek miktarda pestisit ve yapay kimyasallara maruz kalma
  4. Aşırı alkol tüketimi
  5. Radyasyon
  6. Yağ ve yağlı besinlerin fazla tüketimi
  7. Yetersiz taze sebze ve meyve tüketimi
  8. Yetersiz posa tüketimi 
  9. Olumsuz çalışma koşulları
  10. Tuzlanmış, tütsülenmiş, dumanlanmış besinlerin fazla tüketimi
Azaltan Faktörler: 

  1. Sigara içmemek ve sigarasız ortamda yaşamak
  2. Bakteri ve virüs enfeksiyonlarının az olması
  3. Pestisit ve kimyasallara az maruz kalma
  4. Alkol alımının azlığı
  5. Radyasyondan korunma
  6. Günlük enerjiden gelen yağ oranının %30’un altında olması
  7. Bol taze sebze-meyve tüketimi
  8. Posadan zengin diyet ile beslenme


Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder